Görünmez ofis çalışanı
New York City, New York, ABD'den Karl J.

“Ben New York'ta yaşayan bir oyuncu ve prodüktörüm. Günlerim çoğunlukla kasaba civarında denemelere koşturmakla geçtiği için nefes almak için eve gitmeye, e-postalarımı kontrol etmeye, arkadaşlarla sohbet edip telefon edenleri geri aramaya vaktim kalmıyor.
Özellikle gittiğiniz her yerde Wi-Fi olan bu şehirde dizüstü bilgisayar sahibi olmak hayat kurtarır. Şehir tarafından sağlanan, parklardaki ücretsiz ağların yanı sıra insanların gönüllü olarak paylaştıkları tonlarca kişisel bağlantı noktası var.
Her zaman İnternet kafelere gitmek pahalıya mal oluyor ve bir cep telefonu ile uluslararası çağrı yapmak finansal bir kabus.é
Skype'ın yardımıyla herhangi bir parka oturup, oturduğum yeri tam anlamıyla bir haberleşme merkezine dönüştürebiliyorum.
Birdenbire e-posta, anlık mesajlaşma ve telefon parmaklarımın ucunda; ve iş arkadaşlarımın dizüstü bilgisayarlarına da Skype kurduğumdan bu yana sanki ücretsiz cep telefonumuz varmış gibi oldu. Avrupa'yı aramak, bu ülkedeki arkadaşlarımı aramaktan daha ucuz hale geldi.
Tam anlamıyla dünyanın diğer ucunda olsalar bile seslerinin bu kadar net gelmesi inanılmaz. Skype bana, yaklaşık iki yıl önce, ilk beta sürümü çıktığında gösterilmişti. Kurduktan sonra sanki şeker dükkanındaki bir çocuk gibi mutluydum!
